andershallgren.blogg.se

"Eftertankar" av Hundpsykolog Anders Hallgren

Mitt inlägg om Yrsa Franzéns artikel i Hundsport

Publicerad 2014-09-23 13:39:00 i Allmänt,

 
Jag har fått veta att mitt tidigare blogginlägg med ett tillrättaläggande beträffande efterchocksbehandling upplevdes som sårande av Yrsa. Jag ber om ursäkt för att jag inte uttryckte mig mer diplomatiskt och vill understryka att det aldrig var min avsikt att såra. Det Yrsa framförde i Hundsports artikel var det som hon lärt sig. Men numera finns det nya rön som gör att man arbetar på ett annat sätt.

Problemet är att hundpsykologi som ämne är i ständig utveckling. Nya fakta och rön kommer fram och gamla försvinner. Det som är rätt och riktigt en period kan vara inaktuellt några år senare.

Det kommer hela tiden så mycket nytt vad gäller etologi, stress, inlärning och annat som har med vårt ämne att göra och det kanske inte alltid är så lätt att hänga med. Men det är ju en av de saker som är så fascinerande med att vara hundpsykolog – det är ett dynamiskt, ständigt utvecklande ämne.

 

Om

Min profilbild

Anders Hallgren

Hundpsykolog, psykolog, fil. lic. Anders Hallgren anses vara världens första hundpsykolog. Han har vigt sitt liv åt att hjälpa problemhundar. Hans koncept var banbrytande. De innovativa, mjuka och positiva träningsmetoderna som han en gång introducerade används nu över hela världen. Att hundar behöver mental aktivering var en viktig milsten redan på 1970-talet. Hallgren har skrivit 31 böcker om hundars problem, träning och beteende. Böckerna har översatts och givits ut i många länder. Han är en eftersökt föreläsare och lärare i hundpsykologi. Läs mer om föreläsningar och beställ böcker via hemsidans länk. *** OBS! På grund av tidsbrist kan Anders Hallgren kanske inte alltid svara på kommentarer eller frågor om hundproblem. Han hänvisar istället till hundutbildningsgruppens hundpsykologer, som kan referera till en hundpsykolog närmast din ort. Se www.hundutbildningsgruppen.se PS. GLÖM INTE ATT UPPGE DIN MEJLADRESS NÄR DU LÄMNAR EN KOMMENTAR PÅ ETT BLOGGINLÄGG. Ibland väljer Anders att svara dig privat, och det går inte utan en mejladress.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela